Het Wheelerkamp

Het Wheelerkamp van LCKV jeugdvakanties is  één van de ongeveer 40 kampen die LCKV elke zomervakantie organiseert. We zijn op bijna alle gebieden precies hetzelfde als alle andere kampen. Ons kampterrein ligt op Terschelling. Het kamperen doen we zo primitief mogelijk. We slapen in tenten, verlichten het kamp ’s avonds met olielampen, eten zoveel mogelijk buiten en zijn veel in het bos te vinden. 

De groep bestaat uit 20 deelnemers en zo’n 30 stafleden. Hierdoor is het mogelijk om heel veel bijzondere dingen te doen. Wat denk je van een survivalbaan , een spooktocht ’s nachts of levend stratego in het bos. Iedere deelnemer krijgt 1 persoonlijke begeleider, en je slaapt met enkele deelnemers en begeleiders in 1 tent. Naast de begeleiders gaan er koks mee, adjudanten (die voor boodschappen zorgen), sportknotsen (die het programma verzorgen) en hoofdleiders. Binnen de staf is er minstens 1 iemand met een medische achtergrond die tijdens het kamp als aanspreekpunt fungeert.

Vaak heeft het kamp een speciaal thema, waarbij allerlei activiteiten worden verzonnen. We zingen veel, houden van een verkleedpartij, zoals je op de foto’s kunt zien. Verder kun je veel zottigheid verwachten, zoals een watergevecht, of een quiz-avond in de grote tent. We gaan naar de disco en het zwembad en organiseren een feestavond in de grote tent.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je je inschrijven? Dat kan via de site www.lckv.nl . In januari sluit de inschrijving. Hierna zal de hoofdleiding contact opnemen met nieuwe deelnemers, om kennis te maken en in te schatten of wij de zorg kunnen bieden die jij nodig hebt.

 

De website
Deze website is gemaakt door kampgangers en is bedoeld als ontmoetingsplek voor iedereen die mee op kamp gaat of ons kamp een warm hart toedraagt. Sinds 2006 wordt het merendeel van de op kamp gemaakte foto’s online geplaatst zodat iedereen ze terug kan kijken en kan nagenieten. Ook kunnen nieuwe deelnemers en begeleiders op deze manier al wat sfeer proeven, nog voordat ze op Terschelling zitten!

In het gastenboek wordt veel zin en onzin geplaatst, en is bedoeld als plek om lekker bij te kletsen. Een deelnemer en begeleider van kamp controleren het gastenboek dagelijks op spam en vervelende berichten. Op deze manier blijft het voor iedereen leuk om op de site rond te neuzen.

Naam van de website
Op het moment dat werd besloten om een website te maken voor het rolstoelkamp is lang nagedacht over een geschikte naam. binnen LCKV werd altijd de term gehandicaptenkamp gebruikt, maar dat vond niet iedereen een even leuke naam. We hebben nog nagedacht over de namen rolstoelkamp, g-kamp, aangepast kamp en speciaal kamp. Eigenlijk vonden we geen van deze namen echt passend en lekker klinken. Toen een (inmiddels oud-)deelnemer de titel wheelerkamp noemde, was de keuze snel gemaakt (thanks Esther!)

Door de naam wheelerkamp kan het lijken alsof er alleen mensen in een rolstoel mee op kamp gaan, dit klopt niet helemaal. Het merendeel van de deelnemers zit in een rolstoel, maar als je een beperking hebt, maar kunt lopen ben je natuurlijk ook gewoon welkom op ons kamp. Als je meer wil weten over de mogelijkheden kun je altijd even contact met ons opnemen.